Automatlåde sköljning

Även tillverkare av ATF-olja säger att om man tillsätter ny vätska till en förorenad vätska kan det orsaka slambildning och avlagringar som täpper till filter och förhindrar flödet på ATF-vätskan i växellådan. Vid en vanlig automatlådeservice (tömning och påfyllning) kan så mycket som 50 procent av den gamla ATF-oljan bli kvar i växellådan. När ny ATF-olja fylls på i växellådan, kommer den omedelbart att bli förorenad av den gamla smutsiga oljan som finns kvar i systemet. Föroreningarna som finns kvar kan allvarligt ge inverkan på korrekt funktion i växellådan.

BG PF5MO Automatoljebytare är en maskin som spolar oljesystemet rent och fyller på med ny ATF-olja på ett enkelt sätt. Behandlingen löser upp skadliga avlagringar på ett och samlar sedan ihop dem för en enkel tömning med maskinen. Med automatväxellåderengöring kommer upp till 90–95 procent av den gamla ATF-oljan att kunna ersättas med en ny fräsch ATF-olja. BG PF5MO Automatoljebytare rengör automatiska växellådors oljesystem. Maskinen blandar inte ihop gammal och ny vätska och tillför alltid samma mängd vätska som den avlägsnar.

Denna behandling tillför extra skydd av växeldelarna. Återvitaliserar packningar och O-ringar säkerställer att läckor förhindras. Behandlingen ger en jämnare växling vid växelbyte och förbättrar ”kick-down” responstiden.

Välkommen till Tyresö Bil & Diagnos så hjälper vi dig.


Boka tid för bilservice direkt online

Bilservice Tyresö

Vi på Tyresö Bil & Diagnos AB utför bilservice på alla bilmärken

Läs mer och boka tid

Är du trött på att släpa dina däck fram och tillbaka till verkstaden?

Prova vårt däckhotell

Läs mer och boka tid

Tyresö Bilvård

Nu utför vi även bilrekonditionering, solfilmsmontering, stenskottslagning samt montering av bildekaler

Läs mer och boka tid

Besiktning i samband med rep/service

Låt oss ta hand om besiktningen!

Läs mer

Hämta bilen utan att betala

Med ett MECA-kort i plånboken kan du känna dig trygg. Du bestämmer själv hur och när du vill betala. Ansök direkt här.

Läs mer

Boka ditt verkstadsbesök direkt här på hemsidan.

Sök verkstadstid